Lämpimästi tervetuloa valokuvaukseen!

Tutustuthan huolella kuvaussopimukseen ennen kuvauksen varaamista:

KUVAUSSOPIMUS

Kuvauskokemus

Luota hetkeen, se kyllä kantaa

Panostan siihen, että kuvaustilanne on huoleton ja rento kokemus kaikille. Kuvauksissa saa ja kuuluu olla mukavaa ja hauskaa. Ohjaan ja opastan kuvausten ajan. Luonnollisuus ja aitous on tärkeää kuvauksissani, joten poseeraukset ovat helppoja ja luontevia. Tärkeintä minulle on, että koette valokuvat omiksenne ja olonne mahdollisimman mukavaksi.

Lasten kanssa kuvatessa mennään aina lasten ehdoilla. Varaan riittävästi aikaa kuvaukselle, että ei tule kiireen tuntua ja lapset saavat rauhassa tutustua uuteen paikkaan. Yleensä lapset viihtyvät hyvin kuvauksessa, kun se on uusi, hauska ja ihmeellinen tilanne. Kovin pitkiä kuvauksia he eivät kuitenkaan jaksa kerralla, joten välillä voi pitää  lyhyen vaatteiden vaihto tai evästauon. Kuvaustilanne on hyvä rauhoittaa mukavaksi ja kiireettömäksi leikiksi lapselle. Alussa on hyvä ottaa rauhallisesti, ettei lapsi väsähdä heti ja loppua kohti voi vähän villiintyä. Kun vanhemmat ovat hyvällä tuulella kuvaukseen saapuessaan, hyvä tuuli tarttuu myös lapsiin.

Yksivuotiskuvauksen yhteydessä voi kuvata samalla myös perhekuvat tai sisaruskuvat. Suosittelen kuitenkin lämpimästi harkitsemaan oman ajan varaamista perhekuvaukseen. Lapset eivät yleensä jaksa kuvausta kovin pitkään, joten kokemus on kaikille mukavampi ja lopputulos onnistuneempi kun saadaan keskittyä yhteen kuvaukseen kerralla. Pienempien vauvojen kohdalla perhekuvaus yleensä sujuu huolettomammin samalla kerralla.

Miljöökuvaus on parhaimmillaan teidän perheen yhteinen retki uuteen paikkaan. Saatte olla siellä luonnollisesti omina itsenänne, tutustua maastoon, vaellella ja ihmetellä. Lapset saavat juosta ja leikkiä. Haluan valokuvata teidän perheen yhteyden sekä kaikki nuo pienet aidot hetket ja lasten ihmettelyn. Toivon, että unohdatte odotukset, kun tulette valokuvaukseen ja luotatte vain hetkeen ja nautitte kokemuksesta. Lupaan, että hetki kantaa ja valokuvista tulee juuri teidännäköiset ja ikimuistoiset. Miljöökuvaustyylini on luonnollinen ja aito. Otan jonkun verran poseerattuja kuvia sielläkin, mutta enemmän kuvaan liikettä ja tunnelmaa.

Tiedän, että kuvaustilanne lasten kanssa voi joskus tuntua vauhdikkaalta ja kaoottiseltakin. Se ei haittaa. Siitä huolimatta valokuvaus onnistuu ja olen nopea nappaamaan valokuvia vilkkaammistakin lapsista. Haluan rakentaa hitaasti luottamuksen lapsiin kuvauksen edetessä, jotta saan kuvattua heidät omina itseinään. On tärkeää, että myös lapsille jää mukavat ja lämpimät muistot valokuvauksesta.

Mitä pukea päälle kuvaukseen?

Pue juuri ne vaatteet missä tunnet olosi hyväksi ja lapselle ne mistä hän ja sinä pidätte. Rennot luonnonmateriaalista tehdyt vaatteet näyttävät hyviltä kuvissa. Liehuvat mekot, farkut, neuleet ym. Yleisesti ottaen valokuvista tulee harmonisempia, kun tausta ja vaatteet sointuvat yhteen. Neutraalit värit kuten harmaa, beige ja luonnonvalkoinen sekä murretut sävyt toimivat hyvin. Yksittäisissä vaatteissa olevat voimakkaammatkin värit näyttävät hyviltä kuvissa. Yksiväriset vaatteet ja hillityt tai pienet kuviot toimivat mukavasti kuvissa. Voimakkaat ja suuret kuviot vievät usein liikaa huomiota itse kuvattavalta. Voit ottaa useampia kuvausvaatteita mukaan. Perheen vaatetusta mietittäessä voi suunnitella sen jonkun teeman tai värin ympärille.

Minulta löytyy jonkin verran rekvisiittaa kuvauksiin. Jos lapsella on jokin tärkeä lelu, niin voit ehdottomasti tuoda sen mukaan. Ennen kuvauksia kyselen vielä toiveita kuvausten suhteen. Voit laittaa kuvaustoiveitasi myös ennen kuvauksia minulle vaikkapa sähköpostilla ja voidaan yhdessä fiilistellä tulevia kuvauksia. Mielestäni vähemmän on enemmän valokuvissa.

Viihtyisä studiotilani on kotini yhteydessä. Huomioithan, että se on yläkerrassa ja hissiä ei ole.

 Kuvauksen jälkeen

Valokuvauksen jälkeen saat koevedosgallerian sähköisesti kolmen viikon sisällä kuvauksista. Usein jo aiemmin. Saat laskun sähköpostiisi valokuvauksesta tässä vaiheessa. Kun olet valinnut valokuvat ja ilmoittanut ne minulle editoin valokuvat harkiten. Valmiit valokuvat toimitan digitaalisina kuvatiedostoina noin 3 viikon sisällä ja kuvatuotteet 4 viikon sisällä. Saat erillisen laskun tässä vaiheessa valitsemistasi kuvatuotteista. Tarjoan myös mahdollisuutta valita valokuvat yhdessä. Se on aina mukava kokemus kun saan katsoa valokuvat yhdessä teidän kanssa ja valita mieleisimmät.

Kameran takana

Olen äiti kahdelle suloiselle lapselle. Olen valokuvaaja ja ihmettelijä. Kuten kuvasta voi päätellä, vapaa-aikani vietän kaikkein mieluiten luonnossa retkeillen tai sitten hevostallilla. Rakastan nauttia hyvää kahvia ystävän kanssa. Narskuva pakkaslumi jalkojen alla, talvinen auringonvalo ja kesäinen sadekuuro helteen keskellä saavat minut hymyilemään.

Lumouduin valokuvauksesta jo nuorena. Kasvoin maatilalla ja valokuvasin nuorena todella paljon hevosia, koiria ja kissoja. Selasin usein vanhoja perhealbumeita, ehkä ammensin niistä haluni luoda digitaalisiin valokuviin ajatonta ja rosoistakin filmikuvien henkeä. Oman äitiyden myötä perheen ja lasten valokuvaus on löytänyt paikkansa sydämeeni.

Oppia valokuvaukseen olen saanut Oulun ammattikorkeakoulusta, josta valmistuin kuvallisen viestinnän medianomiksi. Lisäkoulutusta olen hankkinut useilla verkkokursseilla. Opiskelen uutta valokuvauksesta ja valaisusta jatkuvasti.

Viihtyisät studiotilat ovat kotini yhteydessä. Teen silti mielelläni kotikuvauksia lifestyle-hengessä, missä kotisi saa näkyä ja tuoda oman persoonansa kuviin.

Tunne ja aitous ovat valokuvieni tärkeimpiä elementtejä. Epätäydellisyys on kaunista. Kaikki ei mene useinkaan niin kuin suunnittelee ja siinä piileekin elämän ihanuus. Tämä pätee myös kuvauksissa uteliaiden ja puuhakkaiden lasten kanssa.

En malta odottaa, että pääsen luomaan merkityksellisiä valokuvia yhdessä teidän kanssa!


Emilia Ahvenjärvi | 040 764 5611 | emilia.ponkala@gmail.com