Viihtyisä studiotilani on kotini yhteydessä. Huomioithan, että se on yläkerrassa ja hissiä ei ole.

Tutustuthan huolella kuvausehtoihin ennen kuvauksen varaamista:

Kuvausehdot

Mitä pukea päälle kuvaukseen?

Pue juuri ne vaatteet missä tunnet olosi hyväksi ja lapselle ne mistä hän ja sinä pidätte. Yleisesti ottaen valokuvista tulee harmonisempia, kun tausta ja vaatteet sointuvat yhteen. Neutraalit värit kuten harmaa, beige ja valkoinen toimivat aina kuvissa ja kestävät hyvin aikaa. Murretut vaaleahkot sävyt toimivat myös kauniisti valokuvissa. Voit ottaa useampia kuvausvaatteita mukaan.

Lasten kanssa kuvatessa mennään aina lasten ehdoilla. Varaan riittävästi aikaa kuvaukselle, että ei tule kiireen tuntua ja lapset saavat rauhassa tutustua uuteen paikkaan. Yleensä lapset viihtyvät hyvin kuvauksessa, kun se on uusi, hauska ja ihmeellinen tilanne. Kovin pitkiä kuvauksia he eivät kuitenkaan jaksa kerralla, joten välillä voi pitää  lyhyen vaatteiden vaihto tai evästauon. Kuvaustilanne on hyvä rauhoittaa mukavaksi ja kiireettömäksi leikiksi lapselle. Alussa on hyvä ottaa rauhallisesti, ettei lapsi väsähdä heti ja loppua kohti voi vähän villiintyä. Kun vanhemmat ovat hyvällä tuulella kuvaukseen saapuessaan, hyvä tuuli tarttuu myös lapsiin.

Minulta löytyy erilaista rekvisiittaa kuvauksiin. Jos lapsella on jokin tärkeä lelu, niin voit ehdottomasti tuoda omaa rekvisiittaa mukana. Ennen kuvauksia vaihdetaan toiveet kuvausten suhteen, että päästään haluttuun lopputulokseen. Voit laittaa kuvaustoiveitasi myös ennen kuvauksia minulle vaikkapa sähköpostilla ja voidaan yhdessä fiilistellä tulevia kuvauksia.

 

Kameran takana

Olen helposti lähestyttävä kahden suloisen lapsen äiti. Rakastan narskuvaa pakkaslunta, kesäistä sadekuuroa, pehmeää luonnonvaloa ja kauneutta, pientä elämään kuuluvaa rosoisuutta unohtamatta. Vapaa-aikani vietän kaikkein mieluiten luonnossa retkeillen tai hevostallilla.

Lumouduin valokuvauksesta jo hyvin nuorena. Vartuin maatilalla ja valokuvasin nuorena paljon hevosia, koiria ja kissoja. Selasin paljon vanhoja perhealbumeita, ehkä ammensin sieltä haluni luoda digitaalisiin valokuviin ajatonta ja rosoistakin filmikuvien henkeä. Oman äitiyden myötä perheen ja lasten valokuvaus on löytänyt paikkansa sydämeeni.

Oppia valokuvaukseen olen saanut Oulun ammattikorkeakoulusta, josta valmistuin kuvallisen viestinnän medianomiksi. Lisäkoulutusta olen hankkinut useilla verkkokursseilla. Opiskelen uutta valokuvauksesta ja valaisusta jatkuvasti.

Viihtyisät studiotilat ovat kotini yhteydessä. Teen silti mielelläni kotikuvauksia lifestyle-hengessä, missä kotisi saa näkyä ja tuoda oman persoonansa kuviin.

Tunne ja aitous ovat valokuvieni tärkeimpiä elementtejä. Epätäydellisyys on kaunista. Kaikki ei mene aina niin kuin suunnittelee ja siinä piileekin elämän kauneus ja yllätyksellisyys. Tämä pätee myös kuvauksissa ihanan uteliaiden ja täydellisen puuhakkaiden lasten kanssa.

Lämpimästi tervetuloa valokuvaukseen!


Emilia Ponkala | 040 764 5611 | emilia.ponkala@gmail.com